Dag 6 & 7 – De laatste dag en terugreis (23/07-24/07)

Na een fantastisch laatste concert in de Musikverein, waarover onze concertmeester reeds een mooi verslag heeft gegeven, brak de laatste dag van onze reis aan. Natuurlijk stonden er ook nog een aantal activiteiten gepland, maar de rode draad van deze dag was toch wel: afscheid!

Zoals zij samen met de orkestmama’s overal altijd als eerste aanwezig zijn, was het ook nu als eerste de beurt aan onze logistieke papa’s en Taetske om ons te verlaten. Zij reden ons namelijk met de volgepakte bakwagens alvast vooruit richting Goirle.

Hierna was het tijd om iedereen te verzamelen voor de laatste activiteitendag. Bovenop het gebruikelijke oponthoud hadden we deze keer nog wat extra vertraging als gevolg van een iets te gezellige nacht. Gelukkig werd Wouter hierna, op het allerlaatste moment, weer met zijn ontbrekende schoen herenigd!

37722404_1044450282389195_4530027583345000448_n

Na een regenachtige start van de dag klaarde het als snel op en genoten we ook deze laatste, korte dag nog heerlijk van het zonnetje. Deze dag waarop we door de tuinen van Schloss Belvedere hebben gewandeld, onze laatste lunch hebben genoten en de prachtige vertrekken van Schloss Schönbrun hebben bewonderd, hadden we inmiddels al van een aantal mensen afscheid genomen en in de loop van de dag volgden er steeds meer. Deze mensen verlieten ons namelijk iets eerder in verband met vakantie, masterclasses of familiebezoekjes.

37809877_1044447719056118_5114881526378528768_n

Nagenietend van deze geweldige week vol fantastische hoogtepunten en mooie ervaringen begonnen we in de vroege avond met een uitgedund orkest van ‘nog maar’ zeventig man aan de lange terugreis naar Nederland. Gelukkig hadden we na een aantal uur een welkome onderbreking bij de Mac Donald’s waar we genoten van onze laatste gezamenlijke maaltijd.

Ter hoogte van Neurenberg brak het moment aan waarop we, tot ieders verdriet, afscheid moesten nemen van onze geliefde buschauffeur Skippy. Met een iets andere rijstijl vervolgden we onze weg en omstreeks kwart voor negen zagen we onze vertrouwde thuishaven het Jan van Besouwhuis weer terug. Hier wachtte het eveneens zo vertrouwde logistieke team, inclusief Taetske en Antoinette, ons samen met de ouders op en na anderhalve dag gemis was het voor de cellisten en contrabassisten eindelijk weer tijd om zich te herenigen met hun (lief naast elkaar liggende) instrumenten.

WhatsApp Image 2018-07-24 at 08.47.41 (1)

Na van iedereen afscheid te hebben genomen (gelukkig voor Ann ook van de Chinese organisatie ;)) is iedereen met zijn eigen mooie ervaringen huiswaarts gekeerd. Echter, zoals we van onze geweldige buschauffeur Skippy hebben geleerd: afscheid nemen bestaat niet…

37822419_1044448905722666_6338283663356067840_n

Nogmaals bedankt aan alle orkestleden (voor alle gezelligheid, inzet en bijzondere momenten) maar vooral ook aan Hans (voor zijn fantastische energie, inzet, vakmanschap en ervaring die hij met ons heeft gedeeld) en Ann, Corona, Antoinette, Taetske, Piet, Geurt, Peter en het bestuur die zich keer op keer 100% voor ons orkest inzetten en mede deze reis hebben mogelijk gemaakt.

Veel liefs,

Maaike van VossenMijn locatie .